Het Molenaar Racing team heeft de vierde en laatste wedstrijd van het IDM seizoen met uitstekende resultaten afgesloten. Thom Molenaar en Sven Doornenbal hebben laten zien met de kopgroep mee te kunnen strijden en de nodige punten voor het kampioenschap bijgeschreven.

Op het circuit van Hockenheim werd het verkorte IDM seizoen 2020 afgesloten. Vooral voor de zaterdag werd er veel regen voorspeld en dus was het zaak er vanaf het begin af aan goed bij te zitten. Beide coureurs kwamen in de vrije trainingen op vrijdagochtend al snel in een goed ritme. In de middag werd de eerste kwalificatie verreden en daarbij scherpte Doornenbal zijn rondetijd verder aan wat hem een vijftiende tijd opleverde. Molenaar zette zijn KTM op 1,5 seconde achter de snelste man op een dertiende plek. Op zaterdag werd de tweede kwalificatie zoals verwacht onder natte omstandigheden verreden waarbij niemand zijn tijd kon verbeteren. Wel hield vooral Molenaar er een goed gevoel aan over. Op het moment dat hij in de stromende regen zijn snelste rondetijd noteerde zou hij daarmee op een vijfde plaats hebben gestaan. In de laatste minuten zakte hij terug naar een elfde tijd. Colin Velthuizen was het snelste op de natte baan maar Rick Dunnik had de snelste tijd in de eerste kwalificatie gereden en zou vanaf polepositie aan de race mogen beginnen.

Race 1

Na een matige start kwam Molenaar al snel goed op tempo. Hij wist het gat van 2 seconden naar de kopgroep dicht te rijden waarna hij de aanval inzette voor de achtste plaats. Daarbij wist hij de snelste raceronde op de klokken te zetten. Doornenbal had juist een goede beginfase en sloot direct aan bij de kopgroep. Hij wist de aansluiting goed te behouden en lag lange tijd op een fraaie tiende plaats totdat hij halverwege de race even terugviel en een paar plaatsen verloor. In de laatste ronden wist hij zich toch weer terug te knokken naar een verdiende tiende plaats. Voor het kampioenschap schoven Molenaar en Doornenbal nog een plaatsje door omdat Sasha de Vits op de zevende plaats eindigde maar als gastrijder geen punten kreeg. De race werd gewonnen door Dirk Geiger.

Race 2

Ook in de tweede race wisten beide coureurs van het Molenaar Racing Team goed mee te komen met de kopgroep. Het tempo was moordend en een klein foutje betekent het verliezen van de aansluiting. In de eindfase maakte Molenaar een schakelfoutje en verloor daardoor de aansluiting. Met nog maar drie ronden te gaan kon hij de verloren plaatsen niet meer goed maken en werd dertiende. Doornenbal had een slechte start en ging als 20e de eerste bocht in. Hij begon daarna aan een knappe inhaalrace waarbij hij zijn PR nog verder aan wist te scherpen. Hij vond de aansluiting bij de kopgroep en kwam uiteindelijk op een knappe twaalfde plaats over de streep. Nadat Dunnik werd gediskwalificeerd en daarbij zijn derde plaats verloor zouden beide rijders een plaats doorschuiven en voor de punten nog een plaats, aangezien De Vits wederom voor hen was geëindigd. Ook de tweede race was een prooi voor de snelle Duitser Geiger. De uitslagen van de tweede race zijn op dit moment nog niet definitief omdat er nog een protest tegen de diskwalificatie van Dunnik loopt. De uitkomst ervan zal ook bepalen of de kampioenstitel naar Dunnik of de Duitser Lennox Lehmann gaat.

Het Molenaar Racing Team kan terugkijken op een uitstekend optreden in Hockenheim en wellicht had er zelfs nog iets meer ingezeten. Met een tiende plaats voor Molenaar en een zestiende plaats  voor Doornenbal in de eindstand van het IDM Supersport 300 wordt het seizoen met een goed gevoel afgesloten en wordt er alvast met veel vertrouwen vooruit gekeken naar seizoen 2021!