Op 7 en 8 september werd de tweede wedstrijd van het IDM-seizoen verreden op de Sachsenring. Molenaar Racing Team coureurs Thom Molenaar en Sven Doornenbal lieten op het voor hun nieuwe circuit een flinke progressie zien.

De tweede wedstrijd van het vier wedstrijden tellende IDM-seizoen werd verreden op de Sachsenring. Voor de coureurs van het Molenaar Racing Team was het circuit in het Oosten van Duitsland nieuw. De vele blinde bochten en hoogteverschillen maken het circuit uitdagend en beide coureurs hadden voorafgaand aan de trainingen hun huiswerk goed gedaan en de baan uitgebreid verkend. In de vrije trainingen vonden ze dan ook al snel hun ritme en aan het eind van de eerste dag noteerde Molenaar in de eerste kwalificatie een prima 8e tijd, met slechts 1,1 seconde achterstand op snelste man Luca De Vleeschauwer. Ook de rondetijden van Doornenbal gingen iedere sessie verder omlaag maar jammer genoeg slaagde hij er niet in om tijdens de eerste kwalificatie aan te sluiten bij een snellere groep. Het leverde hem een 22e tijd op in het sterke veld van maar liefst 36 coureurs. Net zoals de meeste andere coureurs verbeterden Molenaar en Doornenbal hun tijd niet in de tweede kwalificatie, die in de vroege dinsdagochtend op het programma stond. Harry Khouri had in de eerste kwalificatie geen tijd neergezet en in de tweede snoepte hij een plaatsje van Molenaar af. Molenaar schoof door naar de 9e startpositie, terwijl Doornenbal vanaf de 23e startpositie zou mogen vertrekken in de races die later in de middag verreden zouden worden.

Beide races zouden worden verreden over 13 ronden. Na een goede start kon Molenaar aanvankelijk mee met de langgerekte kopgroep maar na een aantal ronden verloor hij de aansluiting. Nog steeds binnen de top 10 ging hij de eindfase van de wedstrijd in, terwijl een kopgroep van 6 man streden voor de overwinning. In die groep kwam Melvin van der Voort in de voorlaatste ronde hard ten val. Omdat er medische assistentie nodig was werd de race door middel van een rode vlag stilgelegd. De doorkomst van de 11e ronde was uiteindelijk bepalend voor de uitslag en dat betekende een negende plaats voor Molenaar en een 22e voor Doornenbal. De overwinning was voor Marvin Siebdrath, die Khouri nog net achter zich kon houden terwijl Van der Voort, ondanks zijn latere crash, het podium zou completeren.

Ook in de tweede race had Molenaar aanvankelijk aansluiting bij een snelle groep maar hij zou die later verliezen. Hij viel dit keer net buiten de top tien en werd op een 11e plaats afgevlagd, terwijl ook Doornenbal iets moest inleveren en genoegen moest nemen met een 23e plaats. De race werd gewonnen door Khouri, die met een geweldige actie in de laatste ronde De Vleesschauwer verschalkte. Khouri nam daardoor de leiding in de tussenstand  van het kampioenschap over van Van der Voort. Molenaar staat halverwege het seizoen negende in de tussenstand, Doornenbal bezet de 17e plaats.

Er is weinig tijd om bij te komen want de volgende wedstrijd wordt van 11 tot 13 september verreden op de Lausitzring. Komend weekend komt het Molenaar Racing Team daar wederom in actie.

Photocredits: Racesport.nl