Het Molenaar Racing Team zal in 2024 in een nieuwe samenstelling in actie komen in het IDM Supersport 300. Thom Molenaar zal voortaan als manager actief zijn en is verheugd aan te kondigen dat zijn plaats wordt ingenomen door Loris Veneman. Senna van den Hoven zal voor het tweede jaar uitkomen voor het Molenaar Racing Team terwijl Sven Doornenbal afscheid neemt. Wie zijn plaats in zal nemen wordt binnenkort bekend gemaakt.

Afgelopen seizoen bestond het Molenaar Racing Team uit drie coureurs: Thom Molenaar, Sven Doornenbal en Senna van den Hoven. Het team was weliswaar tevreden met de progressie die de rijders maakten, maar de tegenstand in het IDM Supersport 300 bleek groter dan ooit. Veel WK-rijders waren vaste deelnemer in het IDM, waardoor het niveau flink omhoog werd getild. Het ziet ernaar uit dat ook komend seizoen de lat hoog zal liggen, en het team heeft zich daar optimaal op voorbereid door Loris Veneman te contracteren. Veneman reed afgelopen seizoen een ijzersterk eerste jaar in de WSSP 300 waarbij hij al meerdere keren op het podium stond, waaronder één keer op de hoogste trede. Tijdens het IDM-weekend in Assen ging de 17-jarige coureur uit Dalfsen een samenwerking met het Molenaar Racing Team aan en won daarbij direct zijn eerste race. Het Molenaar Racing Team is dan ook zeer verheugd aan te mogen kondigen dat Veneman komend seizoen niet alleen in het WSSP 300 actief zal zijn, maar daarnaast ook voor het Molenaar Racing Team in het IDM uit zal komen.
Senna van den Hoven was al eerder actief in het IDM Supersport 300 en maakte afgelopen seizoen de overstap naar de Kawasaki Ninja 400 in Arie Molenaar Motors/Nutec-kleuren. De 20-jarige coureur uit Achterveld verlegde iedere race zijn grenzen en eindigde als negentiende in een sterk bezet Supersport 300 veld. Komend seizoen zal hij opnieuw uitkomen voor het Molenaar Racing Team met als doel de stijgende lijn door te trekken.

Na vier jaar actief te zijn geweest voor het Molenaar Racing Team neemt Sven Doornenbal afscheid. Samen met het team kan hij terugkijken op een mooie periode met vele top tien klasseringen in het IDM en wildcard deelnames aan het WSSP 300.

Ook Thom Molenaar kan terugkijken op een mooie race carrière waarin hij actief was in de Molenaar NSF100 Cup, Yamaha R3 Cup, IDM Supersport 300 en als wildcardrijder in het WSSP 300. Het absolute hoogtepunt was de huldiging op het podium voor zijn thuispubliek in Assen 2022. Hij zal de ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan als coureur zeker benutten als manager en kijkt uit naar het komende seizoen.

Wie de plaats van Doornenbal in zal nemen is op dit moment nog niet bekend. Volg het Molenaar Racing Team online en op social media voor het laatste nieuws hierover.