Op het nieuwe asfalt van het TT circuit in Assen maakten Thom Molenaar en Sven Doornenbal van het Molenaar Racing team vandaag hun eerste meters. Onder perfecte weersomstandigheden werden er 5 trainingssessies verreden met een rijtijd van in totaal maar liefst 190 minuten.

Vorige week kwam het goede nieuws naar buiten dat de KNMV haar WK- en EK-licentiehouders een training op het TT-circuit in Assen aan kon bieden. Molenaar en Doornenbal, die dit seizoen van start gaan in het IDM en daardoor over een EK-licentie beschikken, ontvingen ook een uitnodiging. De eerste races van het IDM-seizoen zijn geschrapt maar de organisatie bekijkt op dit moment nog de mogelijkheden om later in het jaar alsnog een competitie op te starten, al dan niet in verkorte vorm. De mogelijkheid om nu al trainingskilometers te maken op het TT-circuit werd dan ook door het Molenaar Racing Team met beide handen aangegrepen. Er werd gereden op de WK-layout waarbij de snelle variant van de Ruskenhoek wordt benut.

Helaas in afwezigheid van crew chief Michael Willemse maar onder toeziend oog van teamcoach Leon Bovee begonnen Molenaar en Doornenbal aan de eerste sessie van maar liefst 40 minuten. De rijders hadden in januari tijdens een test in het Spaanse Cartagena kennis gemaakt met de KTM RC390’s en in de tussentijd zijn er de nodige aanpassingen aan de machines doorgevoerd. Dat pakte goed uit en beide coureurs kwamen snel in hun ritme. Helaas ging het in de tweede sessie mis voor Doornenbal en maakte hij een kleine schuiver. Coureur en machine leken in orde maar in een latere sessie zouden mechanische problemen de kop op steken die veroorzaakt waren door de val. Molenaar reed de volle 190 minuten uit en wist in de laatste sessie een prima 1:52,7 op de klokken te zetten.

Molenaar ging met een goed gevoel terug naar IJsselstein. “Na 5 maanden niet gereden te hebben wende het eigenlijk best snel! Het nieuwe materiaal werkte goed en ook het nieuwe asfalt bood prima grip. Ik kon in de laatste sessie nog net een sleepje pakken waardoor ik die 1:52.7 wist te rijden. Gezien het feit dat ik eigenlijk pas voor de tweede keer met de KTM rijd ben ik daar dik tevreden mee!”

Doornenbal hield aan de trainingsdag gemengde gevoelens over. “De schuiver was onschuldig maar helaas heb ik mede daardoor niet alle sessies volledig kunnen benutten. Uiteraard ben ik wel blij dat ik weer ritme heb kunnen opbouwen en we zijn dankbaar dat de KNMV deze training voor ons mogelijk heeft gemaakt.’

Het Molenaar Racing team kijkt alvast vooruit naar de volgende trainingsmogelijkheid op 8 en 9 juni tijdens circuitdagen op Assen.