1 juli vond de tweede KNMV-trainingsdag van dit jaar plaats in Assen. In tegenstelling tot het grootste deel van Nederland bleef het op het TT circuit de hele dag droog en kon het Molenaar Racing Team zich optimaal voorbereiden op het IDM-seizoen dat 14 augustus van start zal gaan.

Eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat het IDM-seizoen binnenkort van start zal gaan, en wel op het TT circuit van Assen. Op vrijdag 14 augustus zullen de eerste trainingen worden verreden, gevolgd door wedstrijden op zaterdag 15 en zondag 16 augustus. Het seizoen zal uit 4 evenementen bestaan waarvan de overige 3 in Duitsland worden verreden.

De KNMV-trainingsdag op het TT circuit van Assen kon dan ook als een verlate ‘voorjaarstraining’ voor het nieuwe seizoen worden beschouwd. Van het Molenaar Racing Team kwam alleen Sven Doornenbal in actie. Thom Molenaar moest verstek laten gaan vanwege studieverplichtingen. Een onverwachtse servercrash zorgde ervoor dat hij daags voor de training te horen kreeg dat hij op 1 juli in plaats van trainen in Assen een tentamen zou moeten maken.

Er stonden in Assen 5 trainingssessies van 20 minuten op het programma, waarvan de voorlaatste werd gebruikt om een wedstrijd te simuleren. Na een moeizame start in de ochtend kwam Doornenbal goed in zijn ritme en tijdens de wedstrijdsimulatie wist hij knap de aansluiting bij een snelle groep te behouden. Met veel Supersport 300 motoren in de baan was het een uitstekende voorbereiding op het seizoen.

Doornenbal sloot na zijn moeizame start de dag goed af: “Het lukte helaas niet om de eerste sessie te beginnen met de tijden waar ik de vorige keer mee eindigde. Later in de ochtend ging het beter en kreeg ik het gevoel van de vorige trainingsdagen in Assen weer terug. Ik ben dan ook met een tevreden gevoel naar huis gegaan en blij met het vooruitzicht dat het IDM-seizoen in augustus van start zal gaan, eindelijk iets om gericht naartoe te werken!”

Molenaar kijkt alvast vooruit naar de volgende training: “Natuurlijk baal ik ervan dat ik er niet bij kon zijn, ik had tijdens deze trainingsdag juist willen werken aan het rijden in groepjes en het gevecht met de andere 300’s willen aangaan. Snel vergeten en uitkijken naar de volgende training!”

De volgende training staat eind juli op het programma. Het Molenaar Racing Team zal daarbij weer voltallig aanwezig zijn en zich verder voorbereiden op de naderende seizoenstart in augustus.